Spelregels 2020

Vanaf 1 september 2020 is het nieuwe spelregelboek van kracht. Hierin zijn spelregels en toelichtingen vooral korter en bondiger beschreven dan voorheen. Voor details wordt verwezen naar de website van de KNKV: https://www.knkv.nl/spelregels/.

De belangrijkste wijzigingen vanaf 1 september 2020 zijn:
  • Voetbal: wanneer een speler de bal speelt met het been vanaf de knie naar beneden of de voet. Het is vanaf nu alleen een overtreding wanneer dit opzettelijk is.
  • Een strafworp wordt genomen door de aanvaller die de vrije scoringskans heeft verloren. Bij een tweede overtreding tijdens het nemen van een vrije worp die resulteert in het toekennen van een strafworp, zal de aanvaller die de vrije worp neemt ook de strafworpnemer zijn.
  • Eén van de voorwaarden bij verdedigen is dat de verdediger dichter bij de paal moet zijn dan de aanvaller. Dit is uitgebreid met het volgende: het is niet voldoende wanneer enkel de hand of arm van de verdediger dichter bij de paal is. De referentie moet zijn dat het grootste deel van de romp (bovenlichaam) zich dichter bij de paal bevindt.
Als er vragen zijn over spelregels of andere wedstrijdzaken neem dan gerust contact op met Emma van Popta of mail naar wedstrijdsecretariaat@kvspringfield.nl.