• Aangepast programma

Update: aangepast jubileum programma alléén voor leden.

Naarmate de datum dichter kwam was het toch te onzeker om ons jubileum zoals gepland door te laten gaan i.v.m. de corona maatregelen. We hebben de knoop doorgehakt om ons jubileum te verplaatsen naar een nader te bepalen datum volgend jaar. Het goede nieuws is dat we ons jubileum nu dubbel kunnen vieren met dit jaar op 25 september een gave sport- en spelactiviteit voor onze leden.

Je wordt op 25 september om 12.30u verwacht op ons sportpark en om 13.00u zal de activiteit starten. We sluiten de dag af met een lekker frietje. Kan je niet? Meld je dan af bij je trainer.

Iedereen, ook de oudleden en andere betrokkenen, krijgt zo snel mogelijk een uitnodiging voor de nieuwe datum waarop we echt met z'n állen stil staan bij ons 50-jarig bestaan!

• Springfield 50 jaar!

Zaterdag 25 september is het zover: korfbalvereninging Springfield bestaat 50 jaar!

We zijn druk bezig met het organiseren van een dag vol activiteiten voor (oud-)leden en andere betrokkenen bij onze vereniging.

Op deze pagina vind je alle informatie over deze dag. Het belooft één groot feest te worden, dus meld je snel aan!

Tot slot, spread the word en nodig al je korfbalvrienden uit.

Namens de organisatie,

Anouk Lauwerijssen, Edon Mollen, Emma van Popta, Jan Oomen & Wim van Nispen

• COVID-19 plan

We gaan er vanuit dat ondanks COVID-19 deze dag doorgang kan vinden. Uiteraard nemen wij wel maatregelen om iedereen veilig de jubileumdag te laten bijwonen.

• We maken gebruik van een aanmeldlijst. Er is op slechts één locatie toegang tot het terrein mogelijk waar je wordt gecontroleerd
    • De controle bestaat uit onder andere uit een mondelinge gezondheidsverklaring. Bij het betreden van het terrein geef je aan geen klachten te hebben. Heb je (milde) klachten? Blijf thuis en laat je testen.
    • Alle bezoekers (> 12 jaar) worden bij toegang aan de poort gecheckt via de corona-checker-app. Enkel bij een groen scherm wordt toegang verleend tot het terrein. Bezoekers (< 12 jaar) worden enkel gecheckt via de aanmeldlijst.

We volgen de ontwikkelingen rondom COVID-19 en de maatregelen vanuit de overheid op de voet. Als deze van invloed zijn op de invulling van de jubileumdag of als de dag geen doorgang kan vinden, dan zullen we jullie hierover informeren.

• Programma

Wat kunnen jullie verwachten? Dit is het programma van de dag:

• 09:30-10.00 uur - Inloop
    • 10.00-12.00 uur - Spelcircuit jeugd (t/m C)
    • 12.00-13.00 uur - Lunchpauze / inloop receptie
    • 13.00-14.00 uur - Receptie
    • 14.00-16.00 uur - Spelcircuit jeugd (vanaf B) en senioren / entertainment jeugd (t/m C)
    • 16.00-17.00 uur - Pauze
    • 17.00-20.00 uur - Walking Dinner volwassenen en frietwagen jeugd
    • 20.00-01.00 uur - Feestavond
  • Klik op onderstaand icoon om direct naar het Facebook event te gaan en deel de link met al je korfbalvrienden!
  • Nog vragen?

Neem contact op met één van de organisatoren of stuur een e-mail naar jubileum@kvspringfield.nl

• Foto's uit de oude doos?

Heb je nog leuke foto's van je tijd bij Springfield? Wij willen tijdens de dag samen herinneringen ophalen, dus stuur je oude foto's  naar jubileum@kvspringfield.nl

Onderaan deze pagina vind je alvast een galerij met een sneak preview.

• Historie

In 1971 werd door de toenmalige burgemeester van Hoeven, Dhr. Twaalfhoven, een nieuw sportpark geopend: ’t Groot Stuk. De burgemeester vond de naam Sportpark wat groot als alleen de voetbal er zou komen te spelen. Daarom drong hij erop aan dat er ook andere sporten in Hoeven te beoefenen zouden zijn.

Jaap van der Meijden, die vanuit Rotterdam naar Hoeven was verhuisd, had in zijn oude woonplaats de korfbalsport beoefend en regelde een demonstratiewedstrijd tussen De Danaïden uit Leiden en Blauw Wit uit Amsterdam.

Het oprichten van een vereniging is niet zo moeilijk, maar met het bedenken van een naam is dat heel anders. Daarom werd er een wedstrijdje georganiseerd waarin een naam voor de vereniging op een briefje mochten schrijven. Onder de inzenders bevond zich Peter Tax, die de naam “Spring in ’t Veld” (om het verschil met voetbal te benadrukken) had bedacht. Iemand opperde het idee om deze naam in het Engels te vertalen naar “Springfield”; dat klonk mooi en paste bij de sport omdat er immers veel wordt gesprongen in een veld bij korfbal.

KV Springfield is opgericht door Leo van der Donk en Lya van Overveld op 24 september 1971. Lya werd in 1971 door Leo benaderd om een korfbalvereniging in Hoeven op te richten, zonder dat ze wist wat korfbal was. Een paar uur later was wedstrijdsecretaris van de gloednieuwe korfbalvereniging Springfield.

Na de oprichting van Springfield gaf Jaap van der Meijden leiding aan het eerste team in de vorm van speler/trainer.