• Springfield 50 jaar!

Zaterdag 25 juni is het zover: het 2e deel van de jubulieum dag van Springfield, want we bestaan 50 jaar!

Op 25 september hebben we deel 1 al goed gevierd met een sport- en spelmiddag. Deel 2 is niet alleen voor leden, maar ook voor oud leden en iedereen die Springfield een warm hart toe draagt

Op deze pagina vind je alle informatie over deze dag. Het belooft één groot feest te worden, dus meld je snel aan!

Tot slot, spread the word en nodig al je korfbalvrienden uit.

Namens de organisatie,

Anouk Lauwerijssen, Edon Mollen, Emma van Popta, Jan Oomen & Wim van Nispen

• Klik op onderstaand icoon om direct naar het Facebook event te gaan en deel de link met al je korfbalvrienden!
  • Nog vragen of heb je nog foto's uit de oude doos?

Voor vragen neem contact op met één van de organisatoren of stuur een e-mail naar jubileum@kvspringfield.nl.

Op dit mailadres ontvangen we ook graag al jullie Springfield foto's!

• Jubileumdag

VS

25 juni 2022 09:00 uur
    't Poaltje 2.0 Hoeven

dag

uur

min

sec
  • Historie

In 1971 werd door de toenmalige burgemeester van Hoeven, Dhr. Twaalfhoven, een nieuw sportpark geopend: ’t Groot Stuk. De burgemeester vond de naam Sportpark wat groot als alleen de voetbal er zou komen te spelen. Daarom drong hij erop aan dat er ook andere sporten in Hoeven te beoefenen zouden zijn.

Jaap van der Meijden, die vanuit Rotterdam naar Hoeven was verhuisd, had in zijn oude woonplaats de korfbalsport beoefend en regelde een demonstratiewedstrijd tussen De Danaïden uit Leiden en Blauw Wit uit Amsterdam.

Het oprichten van een vereniging is niet zo moeilijk, maar met het bedenken van een naam is dat heel anders. Daarom werd er een wedstrijdje georganiseerd waarin een naam voor de vereniging op een briefje mochten schrijven. Onder de inzenders bevond zich Peter Tax, die de naam “Spring in ’t Veld” (om het verschil met voetbal te benadrukken) had bedacht. Iemand opperde het idee om deze naam in het Engels te vertalen naar “Springfield”; dat klonk mooi en paste bij de sport omdat er immers veel wordt gesprongen in een veld bij korfbal.

KV Springfield is opgericht door Leo van der Donk en Lya van Overveld op 24 september 1971. Lya werd in 1971 door Leo benaderd om een korfbalvereniging in Hoeven op te richten, zonder dat ze wist wat korfbal was. Een paar uur later was wedstrijdsecretaris van de gloednieuwe korfbalvereniging Springfield.

Na de oprichting van Springfield gaf Jaap van der Meijden leiding aan het eerste team in de vorm van speler/trainer.