K.V. Springfield is arbitrageproof

Korfbalvereniging Springfield kan sinds 19 april 2017 toegevoegd worden aan het lijstje van korfbalverenigingen welke in het bezit zijn van het Arbitrageproof certificering van de KNKV .De certificering is een KNKV-erkenning voor verenigingen die kwaliteit en zichtbaarheid van officials aandacht geven en die het verbeteren van sportiviteit en spelregelkennis van spelers en coaches en supporters als speerpunt zien.

Doelstelling voor k.v. Springfield is dat er voldoende gecertificeerde officials zijn om alle wedstrijden op ieder niveau te leiden. Om dit te bewerkstelligen is het de bedoeling dat er jaarlijks bijscholingsavonden worden georganiseerd om aan zowel spelende leden als ouders van (jeugd)leden kennis over te brengen over de korfbal(spel)regels. Het beleidsplan hiervoor ligt klaar en de leden van de vereniging zijn enthousiast aan de slag gegaan met de uitvoering ervan.

Met trots namen zij dan ook op de spelregelavond van woensdag 19 april jongstleden het certificaat Arbitrageproof in ontvangst uit handen van Hendrik Jan Brandsma, projectmedewerker verenigingsarbitrage van het KNKV.