Springfield verliest cruciaal duel

Het eerste team van korfbalvereniging Springfield heeft het afgelopen weekend het beslissingsduel om de laatste plaats nipt verloren van ZKV uit Zuidland. Het team verloor, enigszins geflatteerd, met 6-10. Na een ruststand van 5-4, kwam in de gelijk opgaande wedstrijd de stand op 6-6. Deze stand bleef zo’n 15 min. op het scorebord en het werd duidelijk dat wie de eerstvolgende score zou maken een goede kans had om de wedstrijd te beslissen. ZKV scoorde plots 2 punten en Springfield moest toen alles open zetten om gelijk te komen met als risico dat de tegenstander hier gebruik van kon maken en dat dan ook deed. Door dit resultaat eindigt Springfield op de laatste plaats wat echter geen consequenties heeft. Trainer Robert van Harneveldt vertelde ons dat de jeugdige ploeg alle potenties heeft, echter het scorend vermogen moet duidelijk verbeterd worden. “Wat op de trainingen allemaal wel lukt blijkt tijdens de wedstrijden plots te zijn verdwenen” zo zegt de trainer en hij zal dan ook gaan trachten om wat meer rust in deze jonge ploeg te krijgen.

Vermeldenswaard is de uitslag van het C-team, dat na een achterstand van 3-7 zich terug vocht naar een gelijke stand van 7-7. Uitblinkster was de jeugdige Laura Stokkermans die de meeste scores voor haar rekening nam.

Alle uitslagen van dit weekend (12-13 mrt.):

Springfield 1  –                   ZKV 1                         6-10

Springfield 2  –                                                        vrij